About

Finess fick malla av bilen och kröka till en bursats som jag sen monterade själv. Mycket trångt, men Patrik på finess och jag diskuterade saken och han krökte till en fin bur, som jag dessutom kan ta mig igenom när jag ska in och ut ur bilen.

Själva idén

 

 

Innan hade jag en BMW E3o med samma motor i. Den var rolig, men jag var sugen på något nytt och fräsht.

Jag diskuterade saken med mina racingpolare och efter lite tid fick jag tips om en Z4 av Peter. Jag googlde runt och hittade bilder på BMW Z4 M Coupe Motorsport (som bilen faktiskt heter från fabrik) och sen var saken klar. Jag skulle ha en sådan.

Ett objekt jagades fram i Tyskland men säljaren där var otrevlig och var inte ett dugg intresserad av att sälja, så vi fick leta vidare. Tillslut hittades en fin i England utanför London. I England är bilarna billigare dessutom och att ratten är på fel sida gör ju inget på racerbanan, så den fick det bli.

 

Bilen kördes hem och registrerades i Sverige innan den började byggas om. Flossmann levererade karosskittet och originalmotorn åkte ur.

Själva operationen med motorn tog bara några dagar eftersom den var helt färdigbyggd sedan innan. Ur med BMW motorn och sen lyfta i Nissan motorn och fixera den. Sen var det bara en fråga om svetsning av motorfästen.

Det mesta fick plats förvånansvärt bra. Den är mycket plats för motor i E86 karosserna, dock är väl coupé utrymmet begränsat. Det är ingen stor bil.

Copyright © All Rights Reserved